Zangeres Ariënne

IMG_2879
Ariënne Groenewoud is ruim dertig jaar actief als zangeres. Zij zingt verschillende muziekstijlen, van pop tot jazz, van dance tot ballads en bij speciale gelegenheden maakt ze een uitstapje naar de klassieke muziek.Als kind leerde ze klarinet spelen en werd ze lid van Harmoniekapel Crescendo in Noordwijk. Daar ontdekte ze hoe heerlijk het is om samen muziek te maken en leerde ze veel over meerstemmigheid en muziektheorie. Op haar 17e werd ze zangeres in haar eerste bandje in Den Haag en daarop zouden nog veel andere bands volgen.

Later volgde ze een zangopleiding aan de Akademie Voor Lichte Muziek in Hilversum. Op televisie was te bewonderen in de Soundmixshow als Karin Bloemen (1996) en in november 2008 trad ze twee maal op in Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw.

Ariënne zingt als solist of met live begeleiding bij trouwceremonies en uitvaarten, op feesten, recepties en borrels en heeft ook een programma voor ouderen.  Verder heeft ze veel studio ervaring en ze is één van de zangeressen op de kinder-CD’s van Minidisco.

Eigen formaties

Nieuw!

Vanaf 2023 werkt Ariënne mee aan twee nieuwe theaterproducties:

Aloha from Hawaii 2023
Aloha from Hawaii 2023 is een hommage aan het legendarische concert dat Elvis gaf in het Honolulu International Center. Uitgezonden per satelliet en bekeken door meer dan een kwart van de wereldbevolking! Bandleider Alexander Broussard – bekend van The Billy Joel Experience (The Tribute SBS6), Najib Amhali en Crazy Pianos – is groot fan van The King. Daarom brengt hij deze muzikant en z’n legendarische nummers terug naar het podium. Geen zorgen: zonder verkleedpartijen en karikaturen. Een prachtig muzikaal eerbetoon aan misschien wel de grootste artiest aller tijden.
Meer op de website: Aloha from Hawaii 2023

Le Canzoni Italiane
Alexander Broussard & Friends

Een muzikale reis door het mooiste repertoire uit de Italiaanse popmuziek. Met het programma “Le Canzoni Italiane” keert Alexander Broussard terug naar zijn roots. De geboren Italiaanse pianist/zanger speelt en zingt een keur van klassiekers waarmee hij grootgebracht is en wisselt dat af met moderne internationale successen. U kunt een sfeervol repertoire verwachten dat u in luttele seconden meevoert naar het hart van de Italiaanse cultuur met vanzelfsprekend de passie die daarbij hoort. Van Ramazzotti tot Pavarotti, van Zucchero tot Bocelli, van traditionals tot pop: het komt allemaal voorbij in deze voorstelling waar vuur en melancholie elkaar omarmen. Alexander laat zijn zang en toetsenspel begeleiden door: Marcello Briganti op bas; Freek Volkers op gitaar en Ed Volkers op drums.
Special guests: Ariënne Groenewoud – zang en Sendi Wessel – saxofoon.
Meer op de website: Le Canzoni Italiane

Overige samenwerking

Ariënne werkt daarnaast graag samen met verschillende collega-musici en bands, waaronder: