Jump! Movement

logo-jumpSinds 2015 ben ik actief betrokken bij Jump Movement. Ik laat mensen ervaren wat een Jump is, wat ze er zelf mee kunnen en hoe het binnen organisaties kan worden ingezet om veranderingen teweeg te brengen. En ik begeleid medewerkers van organisaties bij het actief inzetten van de methode op hun eigen werkplek.

De Jump Movement methode

De Jump Movement methode is een gespreksmethodiek, bedacht door organisatiedeskundige Ineke Hurkmans. Ze ontdekte dat traditionele verandermethodes weinig effect hebben op de intrinsieke motivatie van mensen om de dingen daadwerkelijk anders aan te pakken, en dat trainingen vaak niet zorgen voor doorbraken in dagelijkse patronen. Ineke ontwikkelde in 2011 een laagdrempelig draaiboek waarmee mensen een zelf-bekrachtigend gesprek kunnen voeren. Dat gesprek leidt ertoe dat iemand zelf concrete stappen formuleert en zet in de richting van een doel. Met een Jump Movement gesprek benoem je in kort tijd je eigen kracht en zet je jezelf in beweging.

De Jump in praktijk

Bij een Jump gesprek ga je met elkaar in gesprek aan de hand van een simpel programma van 7 stappen, waarbij je je oordeel over jezelf en de anderen nog even uitstelt. Heb je een vraag? Dan helpt de Jump om zelf het antwoord te vinden. Wil je gezamenlijk werken aan een doel? Dan ontdek je hoe jij vanuit je eigen motivatie aan dit doel kan bijdragen. Uiteindelijk kom je zelf tot een besluit om bijvoorbeeld een stap te zetten of juist te stoppen met iets. De methode werkt met groepjes tot 6 personen. Bij evenementen werkt het goed om de aanwezigen gelijktijdig in groepjes van 2 personen met elkaar te laten praten. Zo kunnen deelnemers zelf ervaren of de Jump iets voor ze is.

Meer weten?

Kijk op www.jumpmovement.com. Probeer het eens uit of organiseer je eigen Jump. Neem contact met me op als je meer wilt weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s